Hvad skal man være opmærksom på

Den engelske Toy Terrier er generelt en sund og rask hund, som med sit positive og venlige sind vil passe ind i mange familier. Men som med mage andre racer er der mange ting at være opmærksom på. Den Engelske Toy Terrier har været i tilbagegang gennem flere år, men er nu på vej frem. Da populationen er forholdsvis lille, er det særdeles vigtigt at være selektiv i valget af avlshunde. Er du på jagt efter en ETT vil jeg opfordre dig til bede om dokumentation på at forældrene til hvalpene er øjenlyst hos en godkendt dyrlæge, samt undersøgt og frikendt for Patella luxation. Manglende tænder, ses ligeledes hos racen, dette har ingen betydning for hundens ve og vel i det daglige, men bør anses som en fejl hos racen, som det er muligt at rette op på, ved at avle selektivt. Højde og vægt, bør ifølge racestandarten ikke overstige 30 cm og 3,6 kg, dette ses meget sjældent overholdt og de fleste hunde ligger lidt over i både vægt og højde. Pelsen skal være kort og tæt og skinnende i farverne sort og Tan, hvide hår der danne pletter er absolut uønskede. Der kan være tendens til meget tynd pelssætning foran på halsen, hvilket er uønsket. Forskning tyder på en sammenhæng mellem pels og tænder, så dette er vigtigt at være opmærksom på når man skal udvælge sin hvalp.

Mine fokuspunkter i avlen.

sunde racetypiske hunde

kun avl på hunde med minimum 38 tænder og kun ved parring med hund med fuldt tandsæt.

avlshunde skal være undersøgt og helt frikendt for kendte arvelige sygdomme, som Patella luxation og øjensygdommene, PPM, PHTVL, RD, PRA m.fl

 

Kommentarer

03.11.2020 23:02

Annette Hartmann

Hej er det muligt at få en ETT udstationeret? Vi er førtidspensionister og bor på landet lidt udenfor 6830 Nørre Nebel, i hus med indhegnet have.

05.12.2020 09:09

Dorthe Skovborg

Hej Annette
send gerne en mail til
skovborgdorthe@gmail.com

15.07.2020 18:52

Ulla Rothe.

Interessant.
Mine to DKK reg ETT ( født 1999 og 2004 )...var ikke frikendt og undersøgt for nogle af de arvelige sygdomme med vanskeligheder til følge. Den ene havde svær PL og ovenstående fejl.